maanantai 13. huhtikuuta 2015

Tunteet laidasta laitaan

No se on menoa ollut nyt.
Viimeksi oli puhetta siitä labrassa käynnistä, sekä lääkärin tarkastuksesta. No sehän meni paremmin kuin hyvin. Labrat oli erittäin hyvät ja lääkäri kehuskeli tuloksia ja sitä kuinka olen hienosti jaksanut mitata sokereita sekä vaihdella insuliini annoksia uusien ruokavalioiden myötä!

Niin se ruokavalio ja kilon painon pudotus viikossa. Ei mennyt kuin strömsössä! Sain aikamoista kurmutusta heti ekan viikon jälkeen! Olin siis tehnyt tasan ohjeen mukaan ja liikkunut enemmän kuin "yleensä" Sokerit heittelivät aikalailla ensimmäisellä viikolla. Oli todella paljon alhaisia arvoja joten jouduin ottamaan taateleita, banaania, luumuja sekä hunajavettä (nämä lukivat ohjeissa, että saa ottaa tarpeen mukaan!)


"Hei Tarja,
eli tuo ruokavalio on laadittu liikunnan ohelle en sitten tiedä kuinka paljon sitä olet tehnyt ja silloin kun et liiku ollenkaan silloin tulisi tietenkin syödä vähemmän hiilihydraatteja. Tuo painon olisi pitänyt tulla ainakin 1kg alas viikossa jos et ole syönyt mitään välistä ja sitähän en tiedä ja sen näkee tosiaan lopputuloksissa.
Mutta kyllä se ois hyvä että siihen ottaa aerobista ja tarpeeksi salilla käyntejä että se palaa mitä syöt.
Kun ei kuluta mitään silloin ravintosaanti tulisi olla alhaisempi! ainakin 3-4kertaa viikossa tulisi kuluttaa mitä syö.
Nuo sokeriarvot ei ole selitys painonnousuun! Nyt skarppaa hiukan ;)
ilmoittele mitä kokeissa sanovat, Tsemppii"
 
Sitten kommentoin eräälle hänen pitämälleen facebook sivulle erästä kuvaa, jossa oli muistaakseni banaanin paloja kuorrutettu suklaalla. Sen kuvan alle kehkeytynyt keskustelu meni näin:
 
"Tarja Silvennoinen Tahtoo testaa!! Koskakohan saan luvan herkutella vähän
Tykkää · Vastaa · 18 min
Personal Trainer: kunhan ensin pysyisit edes siinä ruokavaliossasi... etkä meittisi herkkuja ! ei kannata syödä dieetin ohi niin ei nouse paino!
Tykkää · Vastaa · 17 min
 
Tarja Silvennoinen
 
 
Tykkää · Vastaa · 8 min
Personal Trainer: ja liiku enemmän! mä tiedän ettet ihan noudata antamiani ohjeita joten tää yhteistyö on hiukan turhaa jos sulla ei ole itsekuria ollenkaan! Sä haaskaat omaa ja mun aikaani!
Tykkää · Vastaa · 6 min
Tarja Silvennoinen Anteeksi mitä? Onkohan tämä oikea paikka alkaa olemaan ilkeä? Olen noudattanut ohjeita, liikkunut sen mitä pystyn työ-ja perhe-elämän puitteissa..Ja kaiken lisäksi olen maksanut palvelustasi, joten aika outoa käytöstä ja kieltä nyt sieltä suunnalta. Mutta näillä mennään mitä on!
Tykkää · Vastaa · 1 min
Personal Trainer: tottakai mä sanon suoraan,se on työtäni ei ilkeyttä, koska sä et noudata ohjeita, itse aloit kirjoittelee tänne sulla ei muuta ole mielessä kuin herkuttelut. Ja maksuusi olet saanu vastinetta mutta tiedän ettet noudata ohjeita joten en voi enempää avuksesi tehdä. Sä vaan tuhlaat aikaani! Se on tosi helppoa, ei vaan syö mitä listalla ei lue ja liikkuu! Sä et ole rehellinen et itsellesi etkä mulle! Muilla kyllä tulee tuloksia samoilla ohjeilla, turhan osoitella sormillaan jos ei noudata niitä! Sun painoilseta lähtee niillä ohjeilla aika helposti pois ylimääräinen, diabeettes tai ei , tää on tätä suoraa palautetta koska olen ainoa joka välittää sun hyvinvoinnistasi, edes sä et tajua mihin se johtaa jos jatkat samaa rataa! Mutta sua on varoitettu ja sulla on kyllä siihen työvälineet! kyllä niitä selityksiä aina löytyy vaikka mitä!
Tykkää · Vastaa · 2 minuuttia sitten · Muokattu"
 
Mutta hei, iloisiakin uutisia on! En oo menny ihan tasan ohjeen mukaan näiden viestien jälkeen ja mulla on lähtenyt -3kg painoa :) Joten missä syy en tiedä. Mutta tuollainen "Tsemppi" ei ole mun juttu!!
Tästä se taas lähtee, mieliala nousuun ja paino laskuun :) Eilen aamulla kävin lenkillä jonka jälkeen oli verenmaku suussa ja tuntui että kuolema tulee, mutta sen jälkeen oli mitä mahtavin fiilis. Illalla jopa innostuin leipomaan :)
 
Ihanat kaurabanaanikeksit teen kanssa makeannälkään.
2 banaania soseutettuna,
2 dl kaurahiutaleita,
2dl kaurajauhoja (mantelijauhoa) 
1tl vaniljaa.
Pyörittele taikinasta palloja, ja litistä ne lusikalla leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 180 asteessa n.10 min. Päälle esimerkiksi maapähkinävoita, cashew pähkinää ja tummasuklaarouhetta.
 
Risteily ruotsiin meni mukavasti, oli omat eväät mukana. Mutta tuli siellä nautiskeltuakin. Vähän mignon munilla ja lihapullilla sekä muussilla :) Hiukan oli pojilla merisairautta ilmassa takaisintulo matkalla kun laiva keinui! Pienempi poikahan sairastui heti meno matkalla, yöllä nousi kuume ja sitä kuumeiluahan kesti sitten seuraavat viisi päivää. Joten siinähän se loma meni kotosalla sairasta lasta hoitaessa :)
 
Mutta ensi kertaan taas. Toivottavasti ei tuu näin pitkää väliä tässä kirjoittelussa!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti